Het spel
Het spel bestaat uit vraagkaarten, een speelbord, doelkaarten, pionnen, een dobbelsteen en een prijs.

- Op de vraagkaarten staan vragen met een illustratie. De vragen hebben betrekking op het leven in de wijk en bestaan uit vier verschilende categorie├źn. Illustraties geven niet alleen sfeer van de wijk, maar verleiden de spelers om meer associatief te reageren op een vraag.
- Het speelbord is gebaseerd op een stratenplan van de wijk. Dit vergroot de betrokkenheid. Iedereen krijgt bij de start de opdracht de pion te plaatsen op de plek waar hij of zij woont of werkt in de wijk. Dit is meteen een eerste kennismaking.
- De doelkaarten bevatten een illustratie van het doel, bijvoorbeeld een zwembad of een bibliotheek in de wijk. Daarnaast bevat het een opdracht om naar het doel te gaan. Bijvoorbeeld; ga naar de politie om aangifte te doen van ... vul maar in, wat je bij de verschillende wijkvoorzieningen kunt doen.
- De pionnen worden door de deelnemers aangeleverd in de vorm van een sleutel, een ring, etc. Zo geven mensen meteen aan het begin van het spel iets van zich zelf prijs. Dit breekt het ijs.
- Een dobbelsteen is het meest eenvoudige spelelement dat het tempo van het spel aangeeft.
- Een toepasselijke prijs voor dit spel is een bon die in te wisselen is bij een middenstander of wijkinstelling. Het is niet alleen een leuke afsluiting, maar ook een aansporing om de wijk in te gaan.

6.